Resultaatgericht ontwikkelen voor de mkb’er met personeel

Persbericht

PERSBERICHT Weert, 25 augustus 2015

Nieuwe uitgave over de kracht van de regionale mkb’er

 

Wil de echte innoverende ondernemer opstaan!

Michael van Straalen_Astrid Jacobs_MKB Nederland_ Boek Vooruitgang

25 augustus 2015 – Echte innovatie herken je aan de grootst mogelijke impact ervan op een branche of op onze samenleving… Of herken je echte innovatie aan de mate van gerealiseerde omzet en groeipotentie in het bedrijf dat de innovatie verzilvert?

 

Zo heeft een echte ondernemer groeiambitie en dus is op enig moment personeel nodig! Of zijn samenwerkingsvormen onder zzp’ers een goede vervanging van de traditionele werkgever-werknemerrelatie?

Het antwoord omvat zowel de uitersten als het volledige spectrum ertussen.

Hoe bepaal je dan als ondernemer een strategisch onderbouwde koers, ook nog rekening houdend met jouw unieke vingerafdruk als ondernemer?

Op vrijdag 21 augustus jl. ontving Michaël van Straalen, voorzitter van MKB-Nederland, het eerste exemplaar van het boek ‘Boek Vooruitgang! – De ontwikkelgids voor de mkb’er met personeel’ uit handen van auteur en ondernemer Astrid Jacobs.

In een geanimeerd gesprek spraken van Straalen en Jacobs over door ondernemers gedreven ontwikkeling en vooruitgang in haar diverse verschijningsvormen.

 

Innoveren

Een dag eerder werd de lijst met de 100 meest innovatieve ondernemingen voor het tiende jaar op rij bekendgemaakt door de Kamer van Koophandel. De bedrijven die in de lijst voorkomen, zijn allemaal mkb-bedrijven.

Ondernemerschap floreert in Nederland. Het mkb belichaamt vrijwel het gehele Nederlandse bedrijfsleven. Het is daarbij verantwoordelijk voor ongeveer 60 procent van de omzet en werkgelegenheid in ons bedrijfsleven.

 

Navigeren

Jacobs maakt zich met ‘Boek Vooruitgang!’ sterk om ondernemers met overtuiging hun eigen weg te laten volgen.

Ze vergelijkt het richting bepalen als ondernemer met het rijden naar een bestemming met een navigatiesysteem. ‘Je moet verbinding hebben met het systeem, anders heb je geen idee waar je je bevindt. Ook moet je duidelijk bepalen wat je bestemming is.

 

De route en de manier waarop je jouw weg aflegt, zullen altijd uniek zijn voor jou als ondernemer. Onderweg kunnen alle mogelijke onvoorziene omstandigheden opdoemen. Kansen, maar ook obstakels. Daar kun je je ogen niet voor sluiten. Die moeten zichtbaar zijn op je dashboard.

Maar met voldoende flexibiliteit, wendbaarheid en daadkracht in een dynamische omgeving, kun je zowel regionale verschillen als de groeiende internationale verbondenheid als kans benutten.’

 

Astrid Jacobs: ‘In nagenoeg alles wat je kunt bereiken in het leven, zijn mensen je voorgegaan. Ik wil lezers laten inzien dat succes voor iedereen is weggelegd. Je kunt van anderen leren, hun kennis, ervaringen en methoden tot je nemen. Je kunt kaders en structuren benutten voor iedere situatie.

Niemand heeft jouw unieke achtergrond en persoonlijke kenmerken. Het is daarom heel belangrijk om je eigen kompas te leren gebruiken en jouw eigen route uit te stippelen om vooruitgang te boeken. Op jouw manier.’

 

Over de auteur

Astrid Jacobs  begeleidt ambitieuze leidinggevenden en ondernemers met personeel bij de weg naar groei.

Daarbij beschouwt ze ook haar inzet als het inschakelen van een navigatiesysteem. ‘Als je als ondernemer precies weet wat te doen en waar je je bevindt, schakel je doorgaans geen hulp in, maar volg je je eigen kompas. Op onbekend terrein kun je een navigatiesysteem inschakelen om je einddoel continu in het vizier te houden. En tegelijkertijd stap voor stap te zetten op weg naar je doel. Zo boek je vooruitgang.’

 

Boek Vooruitgang is op 1 september verkrijgbaar via de reguliere en online boekhandels. De boekpresentatie zal op donderdag 10 september 2015 plaatsvinden in de foyer van het Munttheater te Weert.

 

ISBN 978-94-90085-650

€ 24,50

Verschijndatum: 1 september 2015

http://insightmatters.nl/boek-vooruitgang/